Een voet bevat meer dan 7.000 zenuwuiteinden. wanneer zich ergens in je lichaam een disbalans bevindt, bijvoorbeeld pijn in de onderrug, ontstaan er ophopingen van verschillende chemische stofjes rond de zenuwuiteinden in de corresponderende zone op de voeten. Met behulp van voetreflexologie is het mogelijk om deze chemische stofjes op een zachte manier af te voeren. Ze worden gefilterd door je nieren en via urine uitgescheiden waardoor de balans wordt hersteld. Daarom is het ook belangrijk om na een voetreflexologie sessie voldoende water te drinken.
Voetreflexologie is een veilige methode. Toch zijn er een paar spelregels en contra-indicaties.
Pas voetreflexologie niet toe bij:
Spataderen rond je enkels
Verrekkingen en verstuikingen
Botbreuken
Bot-, en gewrichtsblessures
Huidinfecties/beschadigde huid
Snijwonden
Blauwe plekken
Geen goed idee als..
Voetreflexologie is bovendien geen goed idee als:
je in het eerste trimester van je zwangerschap zit, in deze periode nestelt de foetus zich in de baarmoeder en dat is een proces dat je op geen enkele manier wilt onderbreken/beïnvloeden.
je een orgaantransplantatie hebt ondergaan. Wacht minstens 6 maanden tot je lichaam het nieuwe orgaan heeft geaccepteerd en vraag toestemming aan de arts.
het raadplegen van een arts is sowieso zinvol als er spraken is van diabetes type 2, lymfklierkanker, hemofilie en afwisselend een hoge en lage bloeddruk.
Orthomoleculair therapie
Orthomoleculaire geneeskunde, ook wel orthomoleculaire therapie is een alternatieve geneeswijze.
Het centrale idee van de orthomoleculaire geneeskunde is dat er verschil gemaakt kan worden tussen lichaamseigen stoffen, die het lichaam ondersteunen en het lichaamseigen natuurlijke genezingsproces stimuleren en lichaamsvreemde stoffen, die afweerreacties van het lichaam zouden oproepen. Orthomoleculaire therapeuten streven naar zogenoemde “optimale” concentraties voedingsstoffen in het lichaam, die men probeert te bereiken met doseringen die vaak ver boven de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden uitkomen. Orthomoleculaire geneeskunde dateert uit de jaren ’50. Enkele Amerikaanse psychiaters probeerden hun patiënten te behandelen met hoge doses vitamine B3. Later werden daar andere voedingsstoffen aan toegevoegd, soms in hoge doseringen. De prominente scheikundige en Nobelprijswinnaar Linus Pauling introduceerde de term ‘orthomoleculaire geneeskunde’ in het tijdschrift Science in 1968, waar hij de volgende definitie gaf: Orthomoleculaire therapie heeft als doel het behouden van een goede gezondheid en het behandelen van ziektes door het veranderen van de concentraties van substanties die normaal in het menselijk lichaam aanwezig zijn.
Laat voeding je medicijn zijn! helaas kunnen er niet alles uit voeding halen hedendaags en zijn daarom genoodzaakt om te supplementen. Wij verkopen alleen bio producten die vrij zijn van: ggo, mais, soja, gist, gluten, lasctose, gelatine, dierlijke subtanties, conserveermiddelen, synthetische kleur-smaak en geur stoffen.