Dry needling

Dry needling is een fysiotherapeutische behandelmethode om triggerpoints (spierknopen) te behandelen, de gespannen spier wordt aangeprikt. Door het aanprikken van deze triggerpoints zijn pijnpunten in het lichaam.

Dry needling therapie

Iedereen heeft constant verschillende triggerpoints in het lichaam, alleen zijn ze niet altijd “actief”.
Wanneer een actieve triggerpoint ontstaan, zul je daar last van krijgen en dit ervaren als een spierknoop of pijnpunt.
Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van een triggerpoint, waaronder overbelasting, trauma-moment, blessure, verkeerde houding of stress.
Daarnaast kunnen triggerpoint ook uitstralende pijn geven in bijvoorbeeld je arm, been of hoofdpijnklachten veroorzaken.

Contra indicaties zijn

hartklep operatie/ bacteriële endocarditis in de voorgeschiedenis en bloedings- of (anti)stollingsstoornissen zoals hemofilie.Veder moet je oppassen indien je last hebt van: suikerziekte (Diabetes Mellitus), Zwangerschap (<3 maanden), verminderde functie immuunsysteem, lymfoedeem, in de nabijheid van metalen implantaten/ borst en overige implantaten, in en nabij tumoren en bij oververmoeidheid.

Weet je niet zeker of dry needling veilig toegepast kan worden, overleg dit dan altijd met je huisarts. Na een dry needling behandeling kun je wel last krijgen van lichte bijwerkingen.

het mogelijk dat je 2 uur tot 2 dagen na de behandeling spierpijn voelt in het behandelde gebied. Tijdens het inbrengen van het naaldje kan er een haarvaatje (klein bloedvaatje) geraakt worden. Het gevolg hiervan is dat je een blauwe plek krijgt. Deze zal binnen enkele dagen weer verdwijnen.